Ρολάκια από φύλλα ρυζιού

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 αγγούρι
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. λάχανο, κόκκινο
  • 1 αβοκάντο
  • 80 γρ. γαρίδες, ψημένες
  • 20 γρ. σάλτσα σόγιας
  • χυμό, από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 200 γρ. κοτόπουλο, ψημένο
  • 10 φύλλα ρυζιού

30 λεπτά

8 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ λεπτές λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και βάζουμε τη μισή σάλτσα σόγιας, τον χυμό από μισό λάιμ και 1 κ.σ. σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. σησαμέλαιο, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και τον χυμό από το υπόλοιπο λάιμ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Γεμίζουμε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Βυθίζουμε μέσα στο νερό ένα φύλλο ρυζιού για 5 δευτερόλεπτα. Το αφαιρούμε και το απλώνουμε πάνω σε πετσέτα κουζίνας για να τραβήξει την περιττή υγρασία.
  • Γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  • Σερβίρουμε μα τη σάλτσα σόγιας, σουσάμι, κόλιανδρο και φέτες λάιμ.