Ψωμί από καστανό ρύζι

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αλεύρι ντίνκελ
90 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
1 1/2 κ.γ. αλάτι
375 γρ. νερό, χλιαρό
ελαιόλαδο, για τη φόρμα
400 γρ. ρύζι καστανό, βρασμένο
30 γρ. σουσάμι, χωρισμένο στη μέση
100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα

90 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ντίνκελ, το καλαμποκάλευρο, τη μαγιά, 1 ½ κ.γ. αλάτι και το χλιαρό νερό.
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα (το μείγμα θα είναι μια υγρή ζύμη που θα κολλάει στο χέρι).
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 14 ώρες (η ζύμη θα έχει φουσκώσει λίγο).
  • Αφού φουσκώσει, ρίχνουμε μέσα το καστανό ρύζι και το μισό σουσάμι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Λαδώνουμε καλά μία φόρμα 10x25 εκ.
  • Προσθέτουμε μέσα τη ζύμη την απλώνουμε καλά και σκορπίζουμε το υπόλοιπο μισό σουσάμι από πάνω.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Προθεραίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Μόλις περάσει η 1 ώρα ψήνουμε για 70-80 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο. Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.
  • Μόλις κρυώσει κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε με ντοματίνια.