Πίτσα με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ντομάτες
2 κ.σ ξύδι λευκό
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ φρέσκο θυμάρι
400 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
100 γρ. μπάλα Μοτσαρέλα για το σερβίρισμα
Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

160 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο στον αέρα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στα 4 και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε τα υλικά του μπολ σε ένα ταψί και ψήνουμε για 2,5 ώρες.
  • Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι.
  • Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200ο και απλώνουμε τη ζύμη πίτσας σε ένα ταψί σε λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη της πίτσας και κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.
  • Απλώνουμε τα κομμάτια πάνω από τη σάλτσα.
  • Διπλώνουμε τις άκρες του ζυμαριού ώστε να φτιάξουμε κόθρο.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ζύμη της πίτσας.
  • Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.