Ντοματόσουπα με ψωμί

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. ντομάτες
400 γρ. ψωμί
2 κλ. φρέσκο θυμάρι
1 κρεμμύδι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
800 γρ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
κρουτόν για το σερβίρισμα

50 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το ψωμί κομμένο σε κυβάκια.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Αδειάζουμε τις ψητές ντομάτες, το ψημένο ψωμί και τα υγρά του ταψιού στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και μεταφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά.
  • Αφήνουμε να πάρει μία βράση, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με κρουτόν, έξτρα ελαιόλαδο και θυμάρι.