Ντομάτες προβενσάλ

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 ντομάτες
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ φρέσκο θυμάρι

60 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 3-5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε στο μπολ τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση έχοντας την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Πασπαλίζουμε με τα υλικά από το μπολ και από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι οι ντομάτες να γίνουν ζουμερές και να πάρει η φρυγανιά ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.