Μύδια po'boy

ΥΛΙΚΑ

10 μύδια αχνισμένα
50 γρ. ξυνόγαλο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλάτι
60 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. αλεύρι γοχ
300 γρ. Ηλιέλαιο
100 γρ. ταρτάρ σως, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 κ.σ άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

20 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφαιρούμε τα κελύφη από τα μύδια και κρατάμε τη σάρκα σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ξυνόγαλο, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι.
  • Βουτάμε τα μύδια λίγα λίγα στο μπολ με τα υγρά και στη συνέχεια στο μπολ με τα στερεά μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις τα μύδια για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η κρούστα τους.
  • Αφαιρούμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας τα μύδια και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν τα περιττά λάδια τους.
  • Σερβίρουμε με ταρτάρ σως και τον άνηθο.