Μπρουσκέτες με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ

½ ψωμί, μπαγκέτα γαλλική
70 γρ. τυρί κρέμα
1 πορτοκάλι, φιλεταρισμένο
6 γαρίδες, ψημένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
30-40 γρ. βούτυρο
100 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
1 κ.σ άνηθο, ψιλοκομμένο

15 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • Παίρνουμε ένα πορτοκάλι και το καθαρίζουμε από τη φλούδα του. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τη σάρκα του φρούτου ανάμεσα στις ίνες.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και φρυγανίζουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε το ψωμί και ζεσταίνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό.
  • Απλώνουμε τις μπαγκέτες στον πάγκο εργασίας μας. Αλείφουμε τις κομμένες πλευρές με το μείγμα του τυριού.
  • Σε κάθε φέτα από πάνω βάζουμε φέτες μοτσαρέλας, από 3 γαρίδες, 3 φιλέτα πορτοκαλιού και λίγο άνηθο και σερβίρουμε.