Μαγιονέζα

ΥΛΙΚΑ

1 κρόκο από μεσαίο αβγό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. ελαιόλαδο
220 γρ. ηλιέλαιο
1-2 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)

Για το ντρέσινγκ caesar’s
1 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα τριμμένη
1 iceberg
2 κ.σ κρουτόν

30 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τη μαγιονέζα Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, τη μουστάρδα, το ξίδι, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο κι έπειτα το ηλιέλαιο. (Το λάδι μπορεί να έχει μια συνεχή ροή σαν λεπτή γραμμή πάχους 2-3 περίπου χιλιοστών).
  • Αν η μαγιονέζα μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε.
  • Για τη caesar’s Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Για το σερβίρισμα Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κρουτόν, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing, πιπέρι και σερβίρουμε.