Mac & cheese με κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. Μακαρονάκι κοφτό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι γοχ
300 γρ. γάλα
80 γρ. τσένταρ τριμμένο
1 κ.σ μουστάρδα απαλή
Πιπέρι
150 γρ. έτοιμο μαγειρεμένο κοτόπουλο
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

25 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
  • Σουρώνουμε, κρυώνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Με το που πάρει μία βράση το γάλα και αρχίσει να πήζει ελαφρά το μείγμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τσένταρ, τη μουστάρδα, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος, κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κοφτό μακαρονάκι.
  • Ανακατεύουμε με μία κουτάλα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.