Κιμαδοπιτάκια

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μπιφτέκια ψημένα
2 κ.σ μαϊντανός
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 φύλλο κουρού
1 κρόκος αραιωμένος με 1 κ.σ νερό

40 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σπάμε σε ένα μπολ τα μπιφτέκια να διαλυθούν εντελώς.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα διαλυμένα μπιφτέκια.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το φύλλο κουρού στον πάγκο εργασίας μας.
  • Με έναν πλάστη περνάμε απαλά το φύλλο για να ισιώσει.
  • Με ένα κουπ-πατ ή ένα πιατάκι 10 εκ. κόβουμε 9 μικρά ζυμαράκια από το φύλλο.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο από κάθε ζυμάρι.
  • Αλείφουμε γύρω-γύρω την κάθε ζύμη με τον αραιωμένο κρόκο και κλείνουμε ώστε να σχηματίσουμε τα πιτάκια.
  • Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να τα σφραγίσουμε και να μην φύγει η γέμιση.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
  • Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.