Καρμπονάρα

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σπαγγέτι
αλάτι
1 κ.σ ελαιόλαδο
4 πανσέτες ψητές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κρόκους από μέτρια αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Πιπέρι

20 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 100 γρ. από το νερό που βράσανε τα σπαγγέτι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Κόβουμε την πανσέτα σε κομμάτια 2 εκ και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τη μισή παρμεζάνα.
  • Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα σπαγγέτι που έβραζαν και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αβγά από τα καυτά μακαρόνια.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.