Καγιανάς με λουκάνικο

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
2 ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά μέτρια
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
ψωμί, φρυγανισμένο, για το σερβίρισμα

15 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 20 εκ., που το έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα λουκάνικα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά ανακατεύοντάς τα αρκετές φορές ώστε να χρυσίσουν.
  • Σβήνουμε με την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι το θυμάρι και τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω τα αβγά, κλείνουμε με το καπάκι, και ψήνουμε μέχρι να σφίξουν. Δεν θέλουμε να σφίξει πολύ ο καγιανάς και να χάσει την υγρασία του. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με φέτα, το θυμάρι, και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.