Χταπόδι τηγανιτό

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. χταπόδι βρασμένο
100 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ελιές για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αγγούρι σε λωρίδες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
παξιμάδι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

15 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για να τηγανίσουμε το χταπόδι ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι με το κορνφλάουρ.
  • Δεν χρειάζεται αλάτι και άλλα μπαχαρικά το χταπόδι γιατί είναι αλμυρό από τη φύση του.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 3 εκ ηλιέλαιο σε ύψος.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αφού πανάρουμε το χταπόδι στο μείγμα με το αλεύρι τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά ίσα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και στεγνώνουμε από το περισσό λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε με ελιές, αγγούρι και παξιμάδι.