Frittata με ζυμαρικά

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βρασμένα σπαγγέτι
3 αβγά μέτρια
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. φέτα
100 γρ. ζαμπόν (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα

15 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε ένα τηγάνι 20 εκ σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αβγά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά.
  • Προσθέτουμε ζαμπόν χοντροκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Στο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα μισά σπαγγέτι.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τη φριτάτα από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά.
  • Όταν ψηθεί και δημιουργηθεί κρούστα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.