Δελτίο Τύπου

«Μενού με ό,τι έχεις»,

η νέα πρωτοβουλία της Coca - Cola ,

απάντηση στη σπατάλη τροφίμων

 

Η νέα καμπάνια κατά της σπατάλης τροφίμων, αποτελεί μέρος της ευρύτερης κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future ,

με στόχο τίποτα να μην πάει χαμένο.

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2020 – Η Coca-Cola, το brand που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το φαγητό, στο πλαίσιο της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future, υλοποιεί σε συνεργασία με τον Άκη Πετρετζίκη την καμπάνια «Μενού με ό,τι έχεις», που θα είναι στον αέρα μέχρι και τις 18 Απριλίου . Στόχος της καμπάνιας είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τον Έλληνα καταναλωτή γύρω από το θέμα της σπατάλης τροφίμων, να προτείνει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να καταπολεμηθεί, καθώς επίσης να δώσει καθημερινές συμβουλές ανακύκλωσης των συσκευασιών τους.

Στην Ελλάδα κάθε νοικοκυριό πετάει στα σκουπίδια περίπου 196 κιλά τρόφιμα ανά άτομο τον χρόνο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό σπατάλης σημειώνεται στα φρούτα και λαχανικά, με βάση τις έρευνες της ΜΚΟ ‘Μπορούμε’, στρατηγικό συνεργάτη της Coca-Cola. Μέσα από τη νέα καμπάνια, «Μενού με ό,τι έχεις», στόχος του brand είναι η μείωση της σπατάλης φαγητού και η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από ζητήματα που αφορούντην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. ΗCoca-Cola και ο σεφ Άκης Πετρετζίκης, βοηθάνε τον κόσμο έμπρακτα να αξιοποιήσουν ό,τι υλικό τους έχει περισσέψει, για να μην πάει καθόλου φαγητό χαμένο!

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα που τρέχει από τις 17 Φεβρουαρίου υλοποιείται μέσα από δύο άξονες. Αρχικά, μέσω μιας διασκεδαστικής διαδικασίας στο Messenger της Coca- Cola, όπου ο καταναλωτής μπορεί να «συνομιλεί» με τον Άκη, υποδεικνύοντας τα υλικά που του έχουν περισσέψει και με βάση αυτά, του προτείνει απολαυστικές και εύκολες συνταγές για κάθε στιγμή της ημέρας. Παράλληλα, μέσα από μια εντυπωσιακή AR εφαρμογή, ο Άκης «ζωντανεύει» μέσα από το πακέτο της Coca- Cola και δίνει χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για το πώς μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει το φαγητό με πολύ απλούς τρόπους, για να μην πάει τίποτα χαμένο.

Κάπως έτσι, η Coca-Cola κάνει την αρχή για μία νέα πραγματικότητα και μας προσκαλεί να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες, αναδεικνύοντας παράλληλα πως μέσα από μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας, μπορούμε να συμβάλλουμε κι εμείς σε έναν κόσμο χωρίς σπατάλη φαγητού και έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα.

 

#cocacolagreece

#cocacola

 

Σχετικά με την The Coca-Cola Company :

 

Η Coca-Cola Company (NYSE: KO) είναι μία «total beverage company», προσφέροντας πάνω από 500 προϊόντα σε περισσότερες από 200 χώρες. Εκτός από τα προϊόντα της Coca-Cola, το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο σημαντικές σειρές ροφημάτων στον κόσμο, όπως το Adez με βάση τη σόγια, το πράσινο τσάι Ayataka, το νερό Dasani, οι χυμοί και τα νέκταρ Dell Valle, η Fanta, ο καφές Georgia, η Gold Peak σειρά τσαγιού και καφέ, το Honest Tea, οι χυμοί και τα smoothies Innocent, οι χυμοί Minute Maid, τα αθλητικά ροφήματα Powerade, οι χυμοί Simply, το Smartwater, η Sprite, το Vitamin Water και το νερό καρύδας ZICO. Αναδιαμορφώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο μας, μειώνοντας τη ζάχαρη στα ροφήματά μας και παρουσιάζοντας νέα, καινοτόμα προϊόντα στην αγορά. Προσπαθούμε επίσης να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, αναπληρώνοντας την ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε στα ροφήματά μας και προωθώντας την ανακύκλωση. Σε συνεργασία με τους εμφιαλωτές μας, απασχολούμε πάνω από 700.000 ανθρώπους, ενισχύοντας την τοπική οικονομία στις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε, παγκοσμίως.

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη χάραξη της στρατηγικής marketing, την προώθηση, την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία της φήμης των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα.

 

Μάθετε περισσότερα για το ταξίδι της Coca-Cola στο και ακολουθείστε μας στο InstagramFacebook and Youtube.