Αβγά ποσέ

ΥΛΙΚΑ

2 αβγά μέτρια
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
6-8 φέτες σολομό καπνιστό
3 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
ελαιόλαδο
πιπέρι
φρέσκο θυμάρι

15 λεπτά

2 μερίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, όπως πριν, ίσα ίσα να σιγοβράζει.
  • Τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη πάνω από 2 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας τη μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.
  • Ρίχνουμε μέσα στο καθένα το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο θυμάρι.
  • Σπάμε προσεκτικά 1 αβγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.
  • Τυλίγουμε προσεκτικά τη μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αβγού και κάνουμε κόμπο για να μη μας ανοίξουν.
  • Δένουμε το κάθε σακουλάκι αβγού στην λαβή μίας ξύλινης κουτάλας, και τοποθετούμε την κουτάλα πάνω στην επιφάνια της κατσαρόλας.
  • Προσέχουμε τα αβγά μας να είναι καλυμμένα με το νερό της κατσαρόλας. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό.
  • Κόβουμε με ένα ψαλίδι τη μεμβράνη κάτω από τον κόμπο και την αφαιρούμε προσεκτικά.
  • Σερβίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί, 2-3 φέτες σολομό, ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες και από πάνω 1 αβγό ποσέ.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.